Helyi életstílus

2021.04.03. 09:57

Szelfipont lett a fa az algyői faluháznál

Még a koronavírus sem tud az algyői közösségek útjába állni, hiszen olyan erejük van, ami egy egy éve tartó járványhelyzetben sem hagyott alább. Így ünnepi öltözéket kapott a település több pontja is, például a helyi faluház előtt egy fa.

K. A. R.

Szebbnél szebb tojások díszítik a lombkoronát. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A Gyevikult Nkft. ugyanis közös tojásfakészítésre invitálta az algyőieket, akiknek otthon kellett legyártani ehhez a tojásokat, ám nem a megszokott módon.

A jelentkezők kézműves csomagokat kaptak, amik akrilfestéket és lézervágott, tojás alakú fa lapocskákat tartalmaztak, ezeket kellett kidekorálni. Izbékiné Cseuz Gabriella, a Gyevikult Nkft. múzeumi-közművelődési szakembere lapunknak arról számolt be, hogy pillanatok alatt elkeltek a csomagok, főként kisgyermekes családok jelentkeztek.

Szebbnél szebb tojások díszítik a lombkoronát.
Fotó: Frank Yvette

Megtudtuk, az otthon megfestett tojásokat a mai napig kell a fára akasztania a családoknak, ezután pedig indulhat a húsvéti szelfik készítése, amiket a Gyevikult Facebook-oldalán közzétett, tojásfakészítésről szóló bejegyzés alá várnak kommentben.

Eközben persze a Gyevi Art Kulturális Egyesület és az Algyői Könyvtár sem pihen. Ők is közös díszítést rendeztek, a könyvtár kapuját és környékét látták el húsvéti dekorációkkal a helyiek segítségével, még a bölcsődések is vittek tojásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában