Szegedi hírek

2024.05.10. 07:43

Mindenüket elvesztették a szegedi robbanásban: megható módon próbálnak segíteni a dajkán és kisfián

Delmagyar.hu

A borzalmas robbanás még április 28-án rázta meg a szegedi Arany János utca egyik társasházát, amikor hatalmas robajjal kigyulladt az egyik lakás. A lakás hamarosan lángokban állt, a füst pedig a társasházat is beterítette, a lakók fejvesztve menekültek. 

A lakás teljesen lakhatatlanná vált, Ancsinak és Eriknek mindenük odalett. Ancsi bölcsis munkatársai azonban nem hagyják őket magukra   Fotó: Pexels (illusztráció)

- A mintegy ötven négyzetméteren a lakás mindegyik helyiségét érintette a tűz. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották a lángokat. A lakás lakhatatlanná vált, a lakói ideiglenesen rokonokhoz költöznek - közölte akkor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A lakásban egy bölcsődei dolgozó, Ancsi és a 8 éves kisfia, Erik éltek, akik mind a ketten otthon voltak a borzalmas robbanás idején. Azonban szerencsére ki tudtak menekülni a lángoló pokolból, így sem anya, sem fia, sem a többi lakó nem sérült meg. A családnak azonban mindene odalett: nemcsak a lakás vált lakhatatlanná, hanem az összes holmijuk a tűz martalékává vált. 

A helyiek és az asszony kollégái azonban nem hagyták sorsára anyát és fiát, inkább megható kezdeményezésbe fogtak: úgy döntöttek, hogy gyűjtést szerveznek Ancsinak és Eriknek: 

Néha történnek rossz dolgok. Néha történik olyan, ami még annál is rosszabb… Ilyen, ha a lakásunkban, ahol biztonságban érezzük magunkat és ott van mindenünk, amit addigi életünk során vettünk, kaptunk, gyűjtöttünk, tűz üt ki. Ez történt bölcsis kolleganőnkkel, akinek bérelt lakásában gázrobbanás történt április 28-án este

 - írta a bölcsőde. 

Néha történnek rossz dolgok, de néha tudunk segíteni vagy legalább enyhíteni a bajokon. Hiszünk abban, hogy együtt támogatni tudjuk őket az újrakezdés nehézségeiben!

 - szögezték le. Kérték, aki tud, az segítsen a családon, amit június 15-ig tud megtenni: 

- Hálásan köszönjük mindenkinek a támogatást, a rájuk gondolást és a megosztásokat! - hálálkodtak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában