Szegedi hírek

2024.04.23. 20:54

Példakép díjra jelöltek két szegedi nőt

Timár Kriszta

A jelöltekre a noklapja.hu oldalon lehet szavazni.

Forrás: noklapja.hu

A Nők Lapja idén nyáron első ízben átadja a Példakép Díjat. Hat kategóriában keresik azokat a nőket, akik saját szakmájukban, hivatásukban kiemelkedőt nyújtanak, és példaképek lehetnek mindannyiunk számára. Minden kategóriában szakmai zsűri választotta ki a szerkesztőséggel közösen az öt jelöltet, akikre június 4-éig az olvasók is leadhatják szavazataikat. A jelöltek között van két szegedi is. 

Oktatás kategóriában esélyes a díj elnyerésére Bohács Krisztina, a GEM Tanulási Központok hazai létrehozója, aki diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte. Négy budapesti és egy bécsi központjában enyhe értelmi fogyatékkal élő kicsiket juttatnak el teljesen ép tartományba, figyelemzavarral és autizmussal élő iskolások eredményes, sőt sikeres tanulását segítik elő. Évente körülbelül négyszáz magyar gyereknek biztosítanak hatékony terápiát.

Tudomány kategóriában pedig a Balzan-, Széchenyi- és Prima Primissima-díjas biológuskutató, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Kondorosi Éva van a jelöltek között. A Szegedi Biológiai Kutatóközpont kutatóprofesszorát felfedezéseiért az USA, a francia és német tudományos akadémiák és az Academia Europaea választotta tagjai közé, mely utóbbinak alelnöke. Az Európai Kutatási Tanács tagjaként kiemelkedő tevékenységet végzett a közép európai tehetségek felkarolásában. Részt vett az UNESCO „Nők a tudományban” program beindításában, és tagja volt az ENSZ főtitkár tudományos tanácsadó testületének, valamint az Európai Bizottság fő tudományos tanácsadó csoportjának.

A jelöltekre a noklapja.hu oldalon lehet szavazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában