Bundesliga II

2024.05.06. 10:43

Merre tovább, Hertha? Dárdai Pál nyakába varrják a kudarcot

A Dárdai Pál vezetőedző által irányított Hertha 4-2-re kikapott az Elversberg otthonában a másodosztályú német labdarúgó-bajnokságban. A berliniek magyar vezetőedzője sok kritikát kap a csapata játéka miatt. Dárdai a klub vezetőinek is üzent, hogy mi kell majd ahhoz, hogy reális legyen majd jövőre a feljutás, ami idén már elúszott.

MW

Dárdai Pál által irányított Hertha 4-2-re kikapott az Elversberg otthonában

Forrás: AFP

Fotó: David Inderlied

Hektikusan szerepel a Hertha a Bundesliga 2-ben. A 27., 28. és 29. fordulóban összesen hét pontot szerzett, a 30., 31. és 32. kör viszont csak egy pontot hozott a számára, miután Dárdai Pál együttese 4-2-re kikapott az Elversberg otthonában – írta meg a Magyar Nemzet.

Dárdai Palkó remekelt

A vereség azért is kellemetlen a fővárosiaknak, mert a tabellán közvetlen riválisuk otthonában maradtak alul. A hazaiak a 18. percben megszerezték a vezetést, amit a Hertha a 27. percben Fabian Reese góljával egyenlített ki. Szünet után ismét előnybe került az Elversberg, de Luca Schnellbacher újabb góljára ezúttal nem kilenc, hanem nyolc percen belül érkezett a válasz: egy balról középre adott labdába beletette a lábát egy berlini játékos, majd a berobbanó Dárdai Palkó közvetlen közelről a kapuba fejelte a labdát. A magyar válogatott középpályás nem féltette a testi épségét – olvasható az Origón.

SC Paderborn 07 - Hertha BSC
Dárdai Palkó remekelt
Fotó: David Inderlied  / Forrás: AFP

A 25 éves játékosnak ez volt az ötödik gólja a szezonban, ami mellé van még három gólpassza is. Az utolsó öt Hertha-meccsen igazán impozáns a mérlege: 3 gól, 2 gólpassz és 1,6 kulcspassz került a neve mellé. A három Dárdai fiú közül kettő lépett pályára, Palkó mellett a szintén magyar válogatott Márton is tagja volt a csapatnak, ráadásul ő végig is játszotta a végül 4-2-re elveszített meccset. 

Az Elversberg elleni vereséget és az újabb négy bekapott gólt a Berliner Kurier nem csak a védelem nyakába varrja, a német lap szerint a vezetőedző Dárdai Pál is hibázott.

Egyben kell tartani a keretet

A Berliner Kurier című lap a mérkőzés után érdekes cikket közölt, amelynek a címe az alábbi: „121 érv Dárdai Pál mellett és ellen.” Mint írják, a Hertha meccsei a legszórakoztatóbbak a Bundesliga II-ben, mert azokon esik a legtöbb gól, és erre az Elversberg elleni gólzárpor az újabb ékes példa. A 121 a Hertha idénybeli szerzett (65) és kapott találatainak (56) az összessége. Előbbi a második, utóbbi a hatodik legmagasabb szám a mezőnyben, a kettő együtt pedig a csúcs – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Dárdai ugyanakkor jelezte, játékosai nem tartották be a taktikai utasításait.

Rosszul kezdtük a meccset. Magasan nyomást akartunk helyezni az ellenfélre, kellő agresszivitással, de ez nem sikerült az első negyedórában. Túl mélyen voltunk, és nem tudom, ez honnan jött. A játékosok csak kivártak és kontrázni akartak, nem ez volt a terv

– értékelt Dárdai, egyértelművé téve, hogy a Hertha nem azt a játékot nyújtotta, amit kért a csapatától. A Hertha vezetőedzőjének a sorsa továbbra sem dőlt el, nem tudni, hogy marad-e a következő idényre is a csapat élén, erről csak az utolsó meccs után hajlandó ő és a klub is beszélni. Ennek ellenére Dárdai úgy beszélt, mintha már tervezné a következő szezont.

Egyben kell tartani a keretet a nyáron. Ez a következő lépés a Hertha számára egy olyan kaotikus kezdés és három hónapnyi bizonytalanság után, mint ami tavaly nyáron volt. Akkor lehet reálisan a feljutásról beszélni

– mondta el a magyar edző, aki beszélt a korábban az NB I-ben is megfordult Haris Tabakovicsról is. A 29 éves bosnyák csatár jelenleg vezeti a másodosztály góllövőlistáját.

Ha jön valaki és letesz 30 millió eurót az asztalra Harisért, akkor beszélnünk kell róla. Szerintem esze ágában sincs elmenni, de a pénz nyilván közrejátszik ebben. Haris fontos tagja a csapatnak. Jelenleg mindenki maradni akar, de a végén lesznek meglepetések

– mondta el a berliniek edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában