Tragédia

2024.05.19. 11:30

Halálos hajóbaleset történt a Dunán, Verőce közelében - keresik az áldozatokat (videó)

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, egy ember megsérült, öt embert jelenleg is nagy erőkkel keresnek.

MW

Rendőrök a sérült szállodahajónál

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Cikkünk frissül!

A  Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csécsi Soma az eddig ismert részletekről adott tájékoztatást. Elmondta: május 18-án éjjel érkezett bejelentés, hogy Verőce közelében egy vérző fejű férfit találtak, akiről azt feltételezték, hogy hajóbalesetet szenvedett  – közölte az MTI a hirado.hu nyomán. 

A helyszín átkutatása során egy férfi, majd később egy nő holttestét találták meg, valamint partra vontattak egy sérült kisgéphajót. Közben a rendőrség Komáromnál megállított egy szállodahajót, amelynek az oldala sérült volt.

A rendőrök kimentek a verőcei helyszínre, meghallgatták a sérültet, és arra következtetésre jutottak, hogy a férfi egy vízi baleset áldozata. A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, a helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.

A rendőrök a katasztrófavédelemmel és a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársaival azonnal megkezdték a környék átkutatását, ebbe drónokat is bevontak, a keresés vízről és szárazföldről egyidőben zajlott.

Nem sokkal később egy férfi holttestét találták meg Verőcétől délre a Duna-parton, majd órákkal később egy női holttestet is találtak a Megyeri hídnál a Dunán, továbbá találtak egy sérült kis géphajót is.

A rendőrök azt is megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült.

A kisgéphajón 8 felnőtt ember tartózkodott, akik közül ötöt - 3 férfit és 2 nőt - jelenleg is nagy erőkkel eltűntként keresnek.

A folyamatban lévő nyomozásba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak. A nyomozás célja annak megállapítása, hogy terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség a baleset bekövetkeztéért - tudatta a rendőrség. Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart - ismertették a videóbejegyzésben.

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.
 A police.hu oldalán közzétett sajtótájékoztatót itt tudja megnézni: 

A parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is keresik a szombat éjjel Verőcénél balesetet szenvedett hajó eltűnt utasait - közölte az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap délben az MTI-vel.

A vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest vármegyéből (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, valamint a FER tűzoltóság kishajója) és Bács-Kiskun vármegyéből (Baja), valamint az OKF állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben.

A hivatásos egységek munkáját önkéntes tűzoltó-egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban - ismertette a szóvivő.

Tűzoltók az újpesti hadikikötő területén, ahol a balesetet szenvedett motorcsónak utasai után kutatnak 
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóhajója vasárnap kora reggel a Megyeri híd közelében találta meg a vízen úszó roncsot, amelyet az újpesti kikötőbe vontatott. A jármű maradványait a rendőrség és a közlekedési hatóság vizsgálja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában